Publicat pe 17 August 2017

Acid Kojic: Efecte secundare si beneficii

acidul kojic este realizat din mai multe tipuri de ciuperci. Este, de asemenea, un produs secundar, atunci când anumite alimente fermenteze, inclusiv dragul japoneză, sos de soia, și vin de orez.

acidul kojic inhibă și previne formarea de tirozină, care este un aminoacid care este necesar pentru a produce melanina. Melanina este pigmentul care afecteaza parul, pielea, și culoarea ochilor. Pentru că inhibă producția de melanină, acidul kojic poate avea un efect de iluminare.

Acidul kojic este adesea utilizat topic pentru a trata o serie de condiții diferite cosmetice. A fost aprobat pentru utilizare în produsele cosmetice în concentrații de sau mai puțin de 1 la sută . Este cel mai des folosit ca -deschidere a culorii pielii agent.

acidul kojic pot fi găsite într-un număr de diferite tipuri de produse cosmetice, inclusiv pulberi, serurile, creme, produse pentru curatat si sapunuri. Pulberile trebuie amestecat cu apa sau lotiune, în funcție de instrucțiunile produsului. Unele produse, cum ar fi săpunuri și curățat, sunt menite să fie spălate imediat. Altele, cum ar fi creme și seruri, sunt proiectate pentru a fi lăsat pe și absorbite în piele. (Cu toate acestea, acidul kojic ansamblu are rate de absorbție relativ sărace sub suprafața pielii.)

Unele produse - masti de fata, cum ar fi - sunt concepute pentru a fi utilizate numai ocazional. Creme și curățare pot fi folosite zilnic.

Produsele care conțin acid kojic sunt cel mai frecvent utilizate pe față și pe mâini, dar poate fi folosit pe toate zonele non-sensibile ale corpului.

Cosmetic Ingredient Review Panel Experta decis că acidul kojic este sigur de utilizat în produsele cosmetice, în concentrații de 1 la sută. Cu toate acestea, unele persoane pot prezenta în continuare efecte secundare sau riscuri legate de utilizarea acestuia. Food and Drug Administration monitorizează calitatea și siguranța produselor cosmetice, astfel încât să fie sigur de a cumpăra produse de la o companie de renume din Statele Unite ale Americii.

Dermatita de contact este cel mai frecvent efect secundar al acidului kojic. Ea se poate manifesta ca roșeață, iritații, mâncărimi, erupții cutanate, piele umflate, sau durere și disconfort. Dermatita de contact este cel mai frecvent la cei cu piele sensibilă, sau la persoane cu ajutorul unui produs cu o concentrație mai mare de 1 la suta de acid kojic. Întrerupeți utilizarea dacă sunteți reacția la un produs cu acid kojic în ea.

De-a lungul timpului, utilizarea pe termen lung a acidului kojic poate face pielea mai sensibile la arsuri solare. Păstrați acest lucru în minte, și să fie preocupat în mod deosebit, folosind protectie solara sau purtarea de îmbrăcăminte de protecție.

Ar trebui să nu se folosească acid kojic pe piele deteriorat sau rupt. Unele țări au interzis acest produs din cauza unei conexiuni potențial pentru dezvoltarea cancerului. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a identifica și de a înțelege orice alte efecte secundare potențiale.

consumul primar de acid kojic - și beneficii - este de a ușura deteriorări vizibile la soare, pete de vârstă, sau cicatrici. Acest lucru poate avea ca rezultat un efect anti-îmbătrânire pe piele.

In plus fata de efectele albirea pielii, acid kojic conține , de asemenea , unele proprietăți antimicrobiene. Aceasta poate ajuta la lupta impotriva mai multor tipuri comune de tulpini bacteriene , chiar și în diluții mici. Acest lucru poate ajuta la acnee trata cauzate de bacteriile din piele. Aceasta poate ușura , de asemenea , cicatrici de acnee , care nu au fost încă șterse.

acidul kojic are, de asemenea, proprietăți antifungice. Este chiaradăugat la unele produse antifungicepentru a spori eficacitatea lor. Acesta poate fi util în tratarea infecțiilor fungice ale pielii cum ar fi infecții drojdie, candidoza, și herpesul sau picior de atlet. În cazul în care săpun care conține acid kojic este utilizat în mod regulat, aceasta poate ajuta la prevenirea ambelor infecții bacteriene și fungice pe corp.

Atunci când se utilizează acidul kojic topic, va începe probabil pentru a vedea rezultatele în termen de două săptămâni. Puteți vedea rezultate mai mari - sau rezultate mai rapide - dacă adăugați, de asemenea, acidul glicolic la tratament.

Puteți folosi de acid kojic pentru a trata zone de hiperpigmentare sau cicatrici, dar nu ar trebui să-l utilizați într-o încercare de a lumina tenul natural.

Dacă doriți să utilizați produse care conțin acid kojic pentru a trata o anumită condiție sau aspect cosmetic, face o programare pentru a vedea medicul dermatolog. Acestea vă pot ajuta să decideți despre cel mai bun și cel mai sigur curs de acțiune. Acestea vă pot oferi, de asemenea, informații cu privire la doza si tratamente complementare.

Dacă observați orice roșeață, erupții cutanate, iritație, sau durere atunci când se utilizează acidul kojic, nu mai utilizați-l imediat. Pentru a calma iritarea imediată, puteți aplica over-the-counter crema de hidrocortizon pe zona afectată.

Etichete: piele, Sănătate,