Publicat pe 5 September 2018

13 Beneficiile utilizarii ulei de Jojoba în rutina de îngrijire a pielii

ulei de jojobaShare on Pinterest
Jose Martinez | Unsplash

Planta Jojoba este o planta consistent, perenă, care crește în America de Nord. Nu numai că prospera în climatele dure, de deșert, care ar putea ucide cele mai multe lucruri vii, dar, de asemenea, produce o piuliță cu multe proprietăți de vindecare.

Piulița plantei jojoba poate fi făcută într - un ulei. Uleiul de jojoba este destul de blând pentru a fi folosit ca un ulei de operator de transport pentru a se amesteca cu alte uleiuri esențiale. De asemenea , puteți utiliza pe cont propriu.

Mulți oameni folosesc ulei de jojoba, ca parte din rutina lor de îngrijire a pielii. Și există motive întemeiate pentru asta. Exista o multime de dovezi care sustin utilizarea de ulei de jojoba pur ca un remediu pentru acnee, piele uscată, și nenumărate alte afecțiuni ale pielii.

Păstrați lectură pentru a afla mai multe despre beneficiile utilizării ulei de jojoba pentru pielea ta.

Uleiul de Jojoba este un ingredient umectant. Acest lucru înseamnă că acționează pentru a sigila pielea cu o barieră de protecție să - l păstrați de la pierderea de umiditate. Acest lucru poate ajuta la prevenirea infectiilor bacteriene, acnee, matreata de la formarea.

Uleiul de jojoba conține proprietăți antimicrobiene și antifungice. In timp ceteste de laborator a constatat că uleiul de jojoba nu ucide toate speciile bacteriene sau fungice, ea nu ucide anumite bacterii și ciuperci care pot provoca Salmonella, o infectie cu E. coli, si candidoza.

Uleiul de jojoba contine forme naturale de vitamina E . Aceasta vitaminafuncționează cu pieleaca antioxidant. Acest lucru înseamnă că uleiul de jojoba poate ajuta la stresul oxidativ pielii lupta cauzate de expunerea la substanțe poluante de zi cu zi și alte toxine.

Deși ulei de jojoba este o substanță botanică, machiaj său este atât de asemănătoare cu ulei (sebum) corpul tau produce in mod natural ca pielea ta nu se poate spune diferenta.

Acest lucru face mai puțin probabil de a construi pe piele și bloca porii, ceea ce duce la mai puține Branșamente și acnee mai puțin severe.

La nivel molecular, ulei de jojoba este o ceară. Cu toate că poate fi absorbit în piele, natura sa de ceară îi permite să creeze un sigiliu liniștitor pe suprafață.

Spre deosebire de alte uleiuri esențiale botanice, uleiul de jojoba este tipic neiritant. reacție alergică este rară.

Uleiul de jojoba regleaza productia de sebum, deoarece este atât de asemănătoare la sebumul pe care corpul tau produce in mod natural.

Când ai pus ulei de jojoba pe piele, pielea este alinat si hidratata. Aceasta trimite un semnal pentru dvs. foliculii de păr și sudoare ca pielea ta nu are nevoie de sebum suplimentare pentru hidratare.

Acest lucru mentine pielea de la căutarea gras și ajută la prevenirea acnee cauzate de porii.

Cei antioxidanti din ulei de jojoba poate ajuta organismul sa produca colagen tau. Colagenul este o proteina care este in pielea si articulatiile precum si parti ale corpului din cartilaj.

nivelurile de colagen scădeacum te mai în vârstă. Aceasta este o parte din motivul modificărilor structurii faciale pe măsură ce îmbătrânesc . Macarun studiu Legături antioxidanți aplicate pe piele pentru sinteza îmbunătățită a colagenului.

Uleiul de Jojoba este un ingredient promițătorîn stimularea vindecării rănilor. Cercetările preliminarespectacole ca ulei de jojoba incurajeaza celulele pielii tale pentru a lega împreună după ce au fost separate printr-o zgârietură sau tăiate.

Acest lucru poate fi , de asemenea , motivul pentru capacitatea sa de a trata acnee și acnee cicatrici. Aceste proprietăți de vindecare a rănilor poate fi conectat la concentrația de ulei de jojoba de naturale de vitamina E .

Uleiul de jojoba are anti-inflamatorii și proprietăți de vindecare . Aplicarea topică poate ajuta la ameliorarea uscăciune, exfoliere, mâncărime, și simptomele asociate.

Persoanele care au afectiuni inflamatorii ale pielii , cum ar fi psoriazis și eczeme pot găsi de ulei de jojoba deosebit de benefic.

Uleiul de jojoba este un ingredient popular în unele produse naturale de protecție solară .Un studiusugereaza ca vitamina E, atunci când sunt combinate cu alți antioxidanți, poate ajuta la protejarea pielii de arsurile solare. Uleiul de jojoba conține atât.

Daune soare poate deshidrata pielea și cauza exfolieri. Uleiul de jojoba reface vitamina E, adaugă umiditate, și promovează vindecarea pentru a calma aceste simptome de arsurile solare .

Cel puțin un studiu clinic indica faptul ca uleiul de jojoba poate ajuta la menținerea acnee la bay. Uleiul de jojoba are agenți antiinflamatori calmante, proprietăți de vindecare, este de hidratare, și este un antimicrobian natural.

Aceste proprietăți sugerează că uleiul de jojoba ar putea ajuta să evitați eruptiile precum și să promoveze vindecare pentru acnee ușoară.

stresul oxidativ poate fi conectatla aparitia liniilor fine si a ridurilor . Nu există nici o cercetare care se leagă de jojoba pentru tratarea ridurilor si a liniilor fine direct, dar alte produse din plante cu proprietăți antioxidantea fost arătat pentru a îmbunătăți elasticitatea pielii.

Acest lucru înseamnă că puterea antioxidanta a uleiului de jojoba poate ajuta la încetinirea semnelor de imbatranire atunci când sunt utilizate pe piele.

Vitamina E a fost mult timp recomandat de către profesioniștii din domeniul sănătății pentru a ajuta cu cicatrici. Cercetarea dacă aceasta funcționează - și, în caz afirmativ, în ce măsură -este încă în curs de desfășurare.

Dacă doriți să încercați vitamina E ca un remediu pentru cicatrici , ulei de jojoba se poate dovedi a fi benefice în procesul de vindecare.

Proprietățile ulei de jojoba lui naturale de vindecare a rănilor, combinate cu conținutul său de vitamina E, ar putea reduce la minimum aparitia de cicatrici.

Spre deosebire de alte uleiuri esentiale, ulei de jojoba nu are nevoie să fie diluate și pot fi aplicate direct pe piele.

Înainte de a utiliza ulei de jojoba, sau orice alt produs cosmetic, pentru prima dată, ar trebui să faci un test de patch-uri pentru a vă asigura că nu ești alergic. Puteți face un test de patch-uri urmând acești pași:

  • Pe antebraț interior, se aplică trei sau patru picături de ulei de jojoba.
  • Acoperiți zona cu un bandaj și să aștepte 24 de ore.
  • Scoateți bandaj și verificați pielea de dedesubt. Dacă nu există nici un semn de urticarie, roșeață sau iritații, sunteți în clar.

Modul în care folosiți ulei de jojoba depinde de rezultatul dorit. Puteți să-l utilizați ca un balsam de buze pentru a calma buzele uscate, crăpate sau puteți aplica pe toate pe față, înainte de culcare ca un ser anti-îmbătrânire.

Asemenea , puteți amesteca ulei de jojoba cu alte ingrediente naturale de combatere a acnee într - un tratament DIY masca pentru a îmbunătăți acnee, în calitate de participanți la un studiu făcut.

Uleiul de jojoba este sigur de a utiliza în jurul valorii de zona ochilor, spre deosebire de cele mai multe alte ingrediente, care un popular demachiant pentru machiaj pe bază de ulei face.

Deoarece uleiul de jojoba este hipoalergenic, este, în general, considerate sigure pentru a aplica topic.

Cu toate acestea, există unele cazuri rare , în care uleiul de jojoba a provocat o reacție alergică . Simptomele au inclus urticarie și mâncărimi.

Pentru a evita aceste efecte adverse, asigurați-vă că pentru a face un test de patch-uri (descris mai sus) înainte de a utiliza ulei de jojoba.

Pentru a obține cele mai bune rezultate folosind ulei de jojoba în rutina de îngrijire a pielii, este important să se uite pentru branduri care transporta ulei de jojoba organic, presat la rece.

soiuri presate la rece de ulei reține un număr mai mare de antioxidanti plantei decât cele realizate din mai mult procesul de satina comerciale. Antioxidanții suplimentare pot contribui la creșterea beneficiilor de ingrijire a pielii de ulei de jojoba.

Unele uleiuri jojoba populare includ:

Uleiul de jojoba are o varietate de proprietăți care ar putea fi eficient în tratarea afecțiunilor pielii cum ar fi acneea, eczeme, psoriazis și vindecare.

Vă puteți bucura de beneficiile sale, prin utilizarea acestuia ca demachiant, crema hidratanta, sau tratament la fața locului. Acesta poate fi folosit de obicei, oriunde pe corp, inclusiv fata ta, fără a fi diluat.

Dacă apare o erupție sau alt răspuns alergic, se întrerupe utilizarea.